Снимка: Булфото

Убиецът на Георги Марков е още жив, но никой от българите не го търси. Това твърди първият братовчед на убития преди 38 години писател – Любен Марков, в интервю за "България днес".

"Независимата съдебна власт с много малки изключения е съпричастна към убийството на Георги. С нежеланието си да разкрият причините, организацията на убийство, те се включват в тези виновници", твърди Любен и посочва, че сега никой няма интерес това убийство да бъде разкрито и да бъде разплетена тайната на "българския чадър".

"И знаете ли, на мен много ми се иска като българин да кажа, че ние, българите, не сме го убили, но за съжаление истината е точното такава - българските служби, българската партия уби Георги Марков, а физическите му убийци почти всички с изключение на един са мъртви", обясни още Любен Марков.

Вчера се навършиха точно 38 години от смъртта на Марков, който умира 4 дни, след като е прободен със съчма с отрова на моста "Ватерло" в Лондон.

При аутопсията от дясното му бедро е извадена миниатюрна сачма с каналчета за отрова, а в сачмата е имало рицин.

България започва разследването за убийството на Георги Марков едва след промените през 1989 година. И до ден днешен обаче няма категоричен отговор и яснота за това кой е отговорен за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase