Снимка: bTV
fallback

Таня Попова, лекарката, на която социалните взеха бебето, разказа, че едва намира сили да живее.

Детето й остава в Комплекса за социални услуги, докато социалните служби вземат окончателно решение дали да отнемат бебето на майката или не. Проверката по случая е удължена, съобщи bTV.

До временното отнемане на 9-месечното дете се стигна след два поредни случая, в които лекарката от Две могили Таня Попова го оставя заключено само в колата си. Последният случай е отпреди месец, когато случайни минувачи го чуха да плаче в колата, оставено на слънце в жегата. 
Oще по темата
Сега д-р Попова вижда детето си по график в институцията.
 
"Вече цял месец от работа бързам да взема по-голямото дете, идваме да видим по-малкото братче. През този месец на моменти едва намирах сили да живея, беше ми много трудно, надявам се по-скоро да приключи това, защото за мен децата са смисълът на живота ми, аз не мога без децата си", каза д-р Таня Попова.
 
Социалните служби все още не са готови да й върнат бебето.
 
"На този етап мярката е удължена, очакваме оценка на родителския капацитет, който ще бъде извършен от Центъра за обществена подкрепа  –  Две могили", обясни Цветелин Симеонов от дирекция "Социално подпомагане" – Русе.
 
Майката все пак се надява, че в края на месеца ще прибере у дома малкия си син.
 
“Аз смятам, че никоя институция не може да замени майката и майчината грижа. Вярно е, че аз допуснах грешка, осъзнавам тази грешка, този месец ми беше като наказание. Такава грешка, която няма фатални последствия, трябва да бъде простена, трябва да ми се даде шанс", убедена д-р Попова.
 
Лекарката има още три деца. По-големите живеят при баща си, а третото посещава седмична ясла в Русе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Владислав

преди 7 години

Я да видим ако беше *** дали щяха да го вземат!

20

джезве ефенди

преди 7 години

Точно затова мюсюлманите забраняват алкохола.Без някой мъж да е на градус, не мога да си представя как тая с такава овча физиономия е забременяла.

19

Анонимен

преди 7 години

Не трябва да и взимат детето според мен. Това ще създаде проблеми за детето. Трябва 10 години примерно да е под наблюдение с месечни отчети и събеседване. Т.е да наблюдават дали се грижи добре за него. При второ провинение го взимат. Ако наистина го обича както твърди ще се старае.

fallback