Ново село, Музей на сътворението. Снимка: 24 часа
fallback

Кметът на Ново село управлявал от джипа си и редовно не ходил на работа в кметството. Като наказание за немарливостта в работата му Общинският съвет на Стамболийски намали наполовина заплатата му.

Така парите, които получава селският кмет Тодор Атанасов, от 1078 лева стават на 420 лева. Атанасов получава и над 500 лева клас за прослужено време, съобщи кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев, който е вносител на предложението.

В Общинския съвет са постъпили много оплаквания на хората от Ново село, придружени със снимков материал за това как протича работният ден на Атанасов.

Хората се редят на опашка пред колата му, за да подадат някакво заявление, или да поискат съдействие за проблемите си.

"Той управлява така вече 30 години, това е осмият му мандат", каза Мараджиев пред "Фокус". По думите му хората виждат тази несправедливост ежедневно.

"Тази мярка ще покаже, че няма безнаказани кметове в държавата, че когато си кмет, не означава че си вечният кмет, дерибействането приключи", уточни Мараджиев.

"Мярката няма нищо общо с партийната принадлежност на Тодор Атанасов, който е от БСП. Доказателството за това е, че кметовете на Йоаким Груево и Триводици, които също са от БСП, ще получат увеличение на заплатата си с по 150 лева, тъй като работят съвестно и са свършили много работа от началото на мандата си", коментира още Мараджиев.

Общинският кмет е готов да приложи и импийчмънт спрямо кмета на Ново село, ако той продължи да управлява по този начин.

Засега започва да поставя камери във всичките четири кметства на територията на общината – Ново село, Йоаким Груево, Триводици и Куртово Конаре. Така хората ще могат да виждат кога кметовете и служителите от администрацията отиват на работа и кога си тръгват. 

Ново село и неговият кмет нашумяха още през 2014 г. с безумната атракция - Музей на сътворението. В него историята прие кичозен образ в лицето на динозаври, обвити с рабицова мрежа и измазани, паметник на тракийския бог Херос, крепостна стена, каменна пещера с неандерталци, алея с оръдия, самолети и танкове от Втората световна война, дърво на живота с метални птици и увита змия около него. Целта - да се покаже световната история от Сътворението до наши дни.

Амбициозната идея отново беше на кмета Тодор Атанасов, докато проучвал миналото на Ново село, което в древността било на главния път между Филипопол и столицата на бесите - Бесапара.

С експонатите на открито, на площ от 10 декара, новоселският кмет възнамеряваше да предизвика туристически интерес. За беда, оказа се, че музеят попада в защитени зони от "Натура 2000".

Поради това през януари 2015 г. ДАНС започна проверка по случая и иззе документите, свързани с атракцията. Проверка на обекта започна и Дирекцията за национален строителен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

sss

преди 7 години

До хъточно, хихихи, без майтап - искам да отида да го видя :-)

26

Тъпи политици

преди 7 години

Ясно е на цялата област защо е тая работа. . Все пак кмета е от БСП, управлява 30 години и не играе по свирката..както някои други

25

Анонимен

преди 7 години

До CIA А нещо за прословутата диплома на Делян Добрев от колежа по изкуствата в САЩ,която никой не я е виждал?То да бяха само кметове.

fallback