Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

Все по-голяма популярност набира доброволното военно обучение. Почти половината студенти в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново са жени.

Ели Димитрова, която е студентка в НСА, е едно от момичетата, което не се поколебава да замени токчетата с кубинки и да се отдаде на доброволното военно обучение.

"Винаги ми е било много интересно. Има млади хора, които искат да се занимават с това. Казармата задължително трябва да се върне, а в нея да се включат и жени, не само мъже", сподели Ели пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Млади курсанти признаха, че чувстват потребност от тази подготовка и според тях всеки млад човек трябва да го направи. Съжаляват, че са премахнали казармата и искят тя да бъде върната.

Преди обученията на полигона всички те са преминали теоретична част. Студентите придобиват знания за военна подготовка, възпитават се на дълг, чест и отговорност към държавата. Преди полагане на военна клетва всеки от тях ще премине изпит.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

66334666

преди 7 години

Какво е значението на *** униформа, на *** каска, дори и да са от времето на Аспарух, важното е, че тези хора по собствено желание, макар и за малко време, са направили избор да преминат този курс и малко или много са научили как се държи автомат "Калашников", и при евентуална война ще защитават родината, дори и въоражението да не е на ниво. Според вашите коментари при война, направо да си свалим гащите и да започнат да ни чукат, много ме радва вашето мислене!!!

25

Тцццццц

преди 7 години

Армия се прави с пари, особено в 21-ви век. Държава, която не може да осигурни условия за живот на хората си, качествено здравеопазване и образование, да изхрани пенсионерите си, как очаквате да осигури дори минимално обезпечение на професионалния състав на армията. Да не говорим за възобновяване на вече разрушеното. А междудругото имаме 25млрд заем.... предложения за намирането на милиарди за превъоръжаване? Трябва да избираме - или оръжия или храна/здравеопазване. За жалост така се стекаха...

24

Анонимен

преди 7 години

До КикоФранция и Германия с тези огромни армии и военен ресурс, виждаме как спират джихадистите, да! Ако смяташ, че казармата по някакъв начин ще спе прииждането на о р к и ... напротив. Засилването на военните конфликти и непрестанния глад на военната промишленост да се пускат бомби в Северна Африка е основния виновник а появата на джихадизма и всичката тая маса "бежанци". Но най-обикновен милитаризиран ум, с две мозъчни клетки, няма как да го знае. България на 3 морета, ама не сме този век.

fallback