Снимка: България днес

Безпаметни напивания и чести посещения при проститутки погубили Иван Хитов, който стана популярен като клошаря "милионер", разказа кметът на ловешкото село Казачево Иван Диков.

53-годишният ловешки безодмник развълнува цялата страна с историята си - от пълен клошар изневиделица той се превърна в богаташ, след като получи наследство от Америка.

Хитов бе един от 48-те българи, които наследиха 1 321 293 долара и 1 цент (самият той взе около 27 000 долара).

Толкова оставили сестрите с български корени Ан и Мери Петроф на всички жители на село Казачево, от където са родителите им Неда и Атанас Петрови.

Още по темата

Клошарят Хитов успял да се порадва на дела от наследството си едва 3 месеца, защото издъхна на 11 август.

"Обясняваше как ще си купува апартамент и ще си прави операции, но щом получи парите, започна да се запива с приятели. Те го използваха и той постоянно харчеше. Месец преди да почине, го намерихме вкочанен в дома на една парясница. Беше прегърнал една бутилка уиски и не даваше признаци на живот. Тежеше около 30 килограма, буквално не можех да позная, че е той. Беше откаран в болница и положиха всички усилия лекарите да се грижат за него", каза още Диков пред "България днес".

Клошарят милионер развил бронхопневмония и постоянно поддържал температура. По време на престоя си в държавната психиатрична болница в Ловеч бил настанен във ВИП стая - обгрижвали го като заможен човек. Но накрая издъхнал в лечебното заведение.

Според кмета на Казачево парите от наследството не водят към нищо добро: "Трима фалираха, а Иван умря. Не знам колко е изхарчил, но останалото отива при брат му. Тези дни му извадих документ за наследник, но нямам идея дали са останали някакви пари. Брат му не спираше да се грижи за него през последните му дни, но вече беше прекалено късно. Поуката от цялата история е, че алкохолът не води към нищо добро. Чашката води само към едно място - гробището".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase