Снимка: архив, Булфото
fallback

Журналистът Димитър Цонев е с масивен кръвоизлив в мозъка, има и аневризми, съобщиха лекуващите го лекари във ВМА.

Състоянието му все още е много тежко. Предстоят още диагностични и терапевтични процедури, включително и оперативни. На този етап медиците не се ангажират с прогнози.

Oще по темата

Припомняме ви, че 56-годишният журналист от БНТ е в реанимацията на ВМА, след като се почувствал зле на връщане от Варна в неделя.

По пътя се оплакал от главоболие и се наложило съпругата му Мариана да го смени зад волана. При пристигането им в София той бил още по-зле, с изпотяване и затруднено дишане. Цонев веднага бил закаран във ВМА.

Образните изследвания показали, че той е с тежък хеморагичен инсулт, вследствие на аневризми, пише "24 часа".

Аневризмата е разширен участък по дължината на кръвоносен съд. На това място съдовата стена постепенно изтънява и се разслоява. Най-често в момент на високо артериално налягане се стига до пръсване (руптура) на аневризмата и се получава обилен кръвоизлив.

Ако е мозъчна аневризма - най-често в артериите в основата на мозъка, човек получава хеморагичен инсулт. Аневризми се образуват и в аортата. Независимо къде е аневризмата, пръсването й е спешно животозастрашаващо състояние, чието овладяване и лечение е много трудно.

При Цонев се обмисля мозъчна интервенция, но той първо трябва да бъде стабилизиран. Периодично се провеждат образни изследвания и консулти с неврохирурзи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 7 години

Дано се оправи, Боже!

77

Анонимен

преди 7 години

Без лоши чувства към човека. Но защо трябва да повтарят. Колко велик журналист бил. Ми не беше. Всеки ден го гледахме по телевизията. Но ако посмееш да напишвш такова нещо, веднага те обявяват за хейтър.

76

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 100То след тоз Митьо Ушите ще ни остане само Митьо Очите, да ни е жив и здрав, левент и юнак е той, гордост на бате Бойко

fallback