Снимка: bgonair.bg
fallback

Мария, която уби изнасилвача си, към днешна дата се чувства сравнително добре. С нея работят психолози, предвид преживения шок. Това каза адвокатът й Валентин Димитров в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му момичето среща необходимата подкрепа от обществеността, съучениците си и за момента е в една благоприятна среда.

Припомняме ви, че Мария беше задържана с постановление на прокурора до 72 часа, след което прокуратурата постанови мярка "парична гаранция", след като уби изнасилвача си – 62-годишният Богдан Динев в края на юли.

Момичето бе арестувано, а по-късно пуснато срещу 500 лева гаранция. Междувременно се оказа, че насилникът й, известен като Боньо Фаса, е рецидивист – лежал е 28 години в затвора, 19 от тях – за изнасилвания.

Според адвоката й това се е отразило зле на Мария, но в този първоначален етап е било необходимо да се изяснят нещата и да се съберат необходимите доказателства.

"Прокуратурата промени решението си от "умишлено убийство" в "причиняване на телесна повреда", обясни юристът.

По думите му момичето не е имало абсолютно никакъв контакт с близките на жертвата след случилото се. От разговора стана ясно, че джобното ножче, с което тя се е отбранявала, е било в къщата на насилника й и тя по някакъв начин е успяла да го вземе.

Адвокатът сподели, че момичето не се е познавало с дъщерята на загиналия и това е бил поводът Мария да отиде в дома му, за да се запознаят.

"Мария се е запознала с насилника си месец преди инцидента. Още сме в начален етап, не се знае дали ще се дължи обезщетение. Смятам, че Мария е невинна и е действала в неизбежна отбрана, а когато има неизбежна отбрана, няма престъпление", категоричен бе Валентин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

не е истина

преди 7 години

В какъв свят живеем само, съдят жертвата, която е направила услуга на човечеството, като го е отървала от една ***. Не е истина- няма такава държава, дано тоя гори в ада поне.

26

Литератор

преди 7 години

Моля ви се модератори ли каквито и да сте там нали има правила- трийте незабавно всички коментари писани на латиница, инак ние селяните не можем да ги четем и изобщо..

25

Анонимен

преди 7 години

24 E ADSKI PRAV XVANETE SUTENIORA.

fallback