Снимка: архив, Bulphoto

Повечето от известните чалга певци и от естрадата се оказват изрядни данъкоплатци през тази година. Това твърдят източници от НАП, цитирани от "24 часа".

Популярни поп фолк изпълнители вече са се издължили за хонорарите си за 2015 г.

Не такова обаче било положението при естрадата. Там още имало няколко нашумели певци и музиканти, които още не са платили данъците, въпреки солените лихви, които текат върху сумите, които сами са обявили.

В списъка на неизрядните платци категорично не попадала Лили Иванова, твърдят източниците ни. Преди години примата имаше проблем с данъчните. Колегата й Васил Найденов пък дори стигна до лична среща с шефовете на НАП заради проблеми с попълването на декларациите и издължаването си. Тази година той нямал данъчни проблеми.

Сред закъснелите платци тази година има известни лица, участвали в риалити формати и водещи на шоута през последната година. Споменават се и имена на певци, които често пътуват зад океана, както и такива, които организирали концерти по стадиони и в НДК през последните 12 месеца.

От НАП в сряда официално обявиха, че хора от шоубизнеса и други публични фигури не са внесли налозите си по данъчните декларации, подадени в срок до края на април.

Сред 21 000 длъжници, които закъсняват с плащането, освен звезди имало лекари и адвокати, съобщават от приходната агенция.

От НАП отчитат промяна в поведението на данъкоплатците, като все повече данъци и осигурителни вноски се декларират и плащат в срок. Ако през 2014 г. делът на доброволно платените задължения е бил 77,7%, към края на юни 2016 г. стига до 83%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase