Борисов на военното учение. Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

За следващата сряда трябва да е готово постановлението на Министерския съвет, с което да се отпуснат пари за нова казарма в Пазарджишко. Това заръчва премиерът Бойко Борисов, според стенограмата от заседанието на правителството.

Oще по темата

Пред министрите той заявява, че е впечатлен от професионализма на военните ни, но и потресен от окаяното състояние на сградите, в които живеят и тренират.

Във вторник той присъства на демонстрация на способностите на Силите за специални операции в учебен комплекс "Црънча" и тогава обеща да се отпуснат пари за ремонти.

"Изключително съм впечатлен от Сухопътните ни сили и специалните ни части. Просто невероятна мотивация, прекрасно въоръжение, страшно подготвен състав, невероятни бойци. Да не ви разказвам надълго и нашироко, но невероятно подготвени!

И в същото време, като ни заведоха да видим материалната база – по-окаяно нещо не сте виждали! А там 150-200 човека целогодишно тренират", коментира премиерът.

По думите му сградният фонд е толкова сринат, че и да бъде ремонтиран, ремонтът няма да се забележи.

"Таваните са от сачак, мазилката паднала, балатуми – сигурно са на… не знам на колко години са, столова – не може да си представите какво окаяно нещо", възмущава се той.

Борисов иска за следващата сряда проект колко струва нова казарма и разяснява какво очаква от проекта: "Трима човека в стая с баня, с тоалетна – такъв проект, столова, която да става и за зала за обучение, нови кухни".

Премиерът очаква веднага да се обяви конкурсът, защото "догодина по това време трябва да е построена".

"Аз не обвинявам никого, но тези момчета заслужават да им направим нормални условията на работа и на живот при качествата, които имат. И затова вземаме това решение и аз мога да защитя и пред парламента, и пред хората защо го правим", коментира Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ognyanz

преди 7 години

За армията на първо място трябват войници. Ромският етнос не става вече и за трудови войски, а такива отдавна и няма - една от големите поразии на нашите продажници. За турците да не говорим - не се знае за кого ще воюват.Трябва срочно да се въведе предмет "Военно обучение" в средните училища. Ако, не дай боже, се наложи да правим мобилизация, тогава ли ще ги учим на елементарна военна подготовка.

17

Един от Северозапада

преди 7 години

До БЪЛГАРИНИ кой докора армията до това положение? Под чие давление рязахме и танкове, и самолети и ракети, намалихме числения състав, премахнахме наборната служба и доведохме армиятадо състояние,генералите и канцеларските мишки да са повечеот редниците, а Турция да ни пази небето, а ние да им плащаме? Путин ли поиска това,или сегашнитени" братя по оръжие"? Атака можеда са всякакви, ***, руски агенти, както щеш ги наричай, но виж едно тяхно филмчев нета-"Расипването на Българската Армия".

16

БЪЛГАРИН

преди 7 години

Не само казарми ,Борисов .Хора ,мотивирани хора трябват ,наборна служба -задължителво добро въоръжение ,нови танкове ,нови кораби ,нови самолети ,нова артилери и нови ракети но всички от държавите на НАТО. Турция е неспокоина , Русия готви реванш,арабите чакат за поредния си ислямистки поход и завоюване на Европа ,а ние дремем и хленчим ,като ВВС генералчето наричащо се Румен Радев. Щом я докарахме да там да номинираме генерали ,а не политици е жалко и тежко на България. Българи ,БДЕТЕ.

fallback