Премиерът и министърът на посещение в "Граф Игнатиево"
fallback

Военният министър Николай Ненчев увери, че страната ни може самостоятелно да изпълнява мисията по охрана на въздушното пространство.

Oще по темата

"Днес съм повече от щастлив, че мога да обявя пред вас, че българските въоръжени сили имат толкова самолети, колкото са необходими", заяви министърът, след като награди екипажите на хеликоптерите, участвали в потушаването на пожарите през последните дни.

Тържествената церемония по награждаване се проведе в авиобаза Граф Игнатиево.

"Не само че не приземяваме българската авиация, точно обратното", подчерта министърът на отбраната.

Той съобщи, че през ноември ще получим последните два двигателя за МиГ-29 от Полша, а до края на годината още десет двигателя.

По думите му това е ясен знак към служещите в авиацията, че оттук насетне ще бъде сигурен в утрешния ден.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави наградените екипажи и подчерта, че правителството изпълнява поетите си ангажименти към армията в условията на криза.

Той заяви, че българските военнослужещи изпълняват професионално задълженията си и даде висока оценка на демонстрацията на способности на военнослужещите от 68-ма бригада "Специални сили", която наблюдава по-рано същия ден.

Премиерът подчерта, че ще бъдат отпуснати средства за ремонт на казармените помещения на Специализирания учебен център "Црънча", където бяха наблюдавани действията на военнослужещите от Специалните сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

реалист

преди 7 години

До IvankaStefanova от руся сме видели и хубаво и лошо от ссср само лошо от руската федерация само *** и лукойл

26

малко от историята

преди 7 години

До Българин А при царя 1944 е имало 568 бойни самолета -от които не малка част Български - 280 модерни ко ревеш за 294 в най добрия период на червените от които модерни 83

25

Анонимен

преди 7 години

Много противен слугинаж е и това малко човече. Как пък не се намери един истински българин в тая политика, а само родоотстъпници. Господ да пази България!.

fallback