Снимка: Hounslow council

Печелилият на два пъти от лотарията "Евромилиони" българин беше принуден да събори незаконна постройка в градината си, която отдава под наем на на мигранти от Източна Европа.

48-годишният Георги Трайков си купил къща с три спални за скромните 300 000 лири, за да я дава под наем.

Решил обаче, че не стига - затова в двора издигнал и още една постройка, подобна на заслон. Скромната постройка Трайков отдавал срещу 600 лири на месец.

И всичко си вървяло по мед и масло, но съседите на българина във Фелтам, Западен Лондон, се оплакали от незаконната постройка, която заемала почти целия двор на имота.

Трайков спечелил един милион лири преди 5 години. Вероятно тогава е купил имота и вдигнал постройката в двора, защото първото оплакване срещу иначе рекламираното като "студио" помещение е от 2012 година.

Късметът му обаче е стабилен - преди две години отново печели, но този път "скромните" 160 000 лири.

И макар че съседите открай време се жалвали за постройката, общината едва наскоро открила за съществуването й. Управата решила да изпрати над Фелтам безпилотен самолет, оборудван с термокамера.

Междувременно съседите му се радват, че постройката най-накрая е унищожена. Освен, че е била вдигната без каквито и да е разрешения, обитателите на така нареченото студио били доста шумни и съседите са имали проблем с наемателите.

Остава обаче въпросът дали скоро няма да се появи на същото място нещо друго?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase