Снимка: Булфото
fallback

Българите масово теглят кредит, за да могат да си позволят почивка през лятото.

Това са изводите, които правят фирми за бързи кредити и колекторски агенции. Техните данни показват, че през лятото се трупат разходи, които усещаме чак наесен.

Актуални данни сочат, че хората теглят средно по 700 лева, за да си позволят почивка или ремонт, информира "Нова телевизия".

Oще по темата
Агенциите за събиране на вземания отчитат, че миналото лято, само за три месеца, банки, мобилни оператори и други търговци са поискали от тях да съберат просрочия на клиенти за почти 1 млрд. лева.

Междувременно министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че се очаква 10-процентен ръст на туристите това лято. Прогнозите на министерството й са за около 4,6 млн. туристи само за лятото. Миналата година те са били 4,2 милиона.

С 20-30% се е повишил броят на почиващите у нас руснаци, 20% ръст има и на туристите от Германия и Франция, а от Великобритания – с 10%, съобщи Ангелкова пред bTV.

На българите, които са си резервирали почивка в Турция, Ангелкова препоръча да следват стриктно указанията на външното ни министерство.

Тя отбеляза, че обстановката там е динамична и посъветва българите да се регистрират на сайта на МВнР, за да се знае във всеки един момент къде има наши сънародници.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Американ

преди 7 години

Сега ревеш, ама кога яде кифтетата не рева...Взимат заем за почивка, па после нямали пари!?Който няма акъл, няма и пари..

18

Анонимен

преди 7 години

хората са на ръба, работят, за да идат на почивка, която не могат да си позволят дори веднъж в годината. боко и сие, целият парламент, които се правят, че се делят на управляващи и опозиция ( а всъщност заедно си почиват без кредити) опропастиха всичко.

17

дебел депутат

преди 7 години

Това е много хубава новина,показва че с една дума българина повече от минималната заплата не трябва да взема-420 лв.

fallback