Снимка: Булфото, архив
fallback

Не са постъпили оплаквания от туристи заради полицейското присъствие по морето, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова от парламентарната трибуна.

Министърът заяви, че за да се улесни процедурата за подаване на сигнали от чуждестранни туристи за извършени престъпления, в районните управления по морето са въведени типови бланки, които са преведени на немски, френски, английски и руски.

Oще по темата

Сред другите мерки Ангелкова посочи - достъп до преводачи, възможността за бърз достъп на представители на консулските служби, улесняване на процедурите за заплащане на такси.

Тя подчерта, че мерките, свързани със сигурността и безопасността на туристите, са от основно значение за избор на дестинация.

По думите й има увеличение на постъпленията в държавния бюджет, благодарение на съвместните действия между вътрешното министерство и контролните органи.

Ангелкова цитира данни, според които за януари - май има ръст от 14 на сто на туристите, като само за област Добрич увеличението е 34 на сто, за Бургас - 18 на сто, за Варна - 23 на сто.

"Записванията до момента показват очакван ръст на всички водещи целеви пазари за страната заради мерките, които министерство предприема, за да популяризира страната като туристическа дестинация", каза Ангелкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

Снимката от къде и коя година е ?

3

Ieieui

преди 7 години

Administraciite na kmetstvata ot selo Victoria Palace hotel, selo Helena Sand hotel, selo Miraj hotel, selo Europe hotel, selo Kuban hotel, selo Paradise hotel, selo Burgas hotel, selo Pomorie hotel, selo Nobel hotel, selo Globus hotel i dr. Kmetski hotelski administracii sa slojili legla i senki za naselenieto ot tehnite kmetstva, dushovete i klozetite sa otsresta v Krim hotel...:-):-):-)Administraciite na selata Tihomir, Rogozche, Podkova sa po tutunevite nivi na pripek...:-):-):-)

2

1 към 1

преди 7 години

Министър Танева обясни на Консултативния съвет по тютюна през месец май в МЗХ, че пари няма, вземат се кредити, парите от ЕК са спрени, пазарите са затворени за наши стоки, защото всички купували оръжие, наемали войници и се стягали за голяма война. Това е истината, нямаше медии и фото в голямата зала на МЗХ, но ви казвам, че се върви към война, срещу кого е ясно, но крайните резултати ще са плачевни

fallback