Снимка: архив, Bulphoto
fallback

ВМРО ще внесе законопроекта си за връщане на задължителната казарма. В него се предвижда службата да продължава 6 месеца.

Двойно по-продължителна ще бъде казармата за младежи, които имат някакви религиозни съображения и не могат да носят оръжие или са неграмотни, обясни още Красимир Каракачанов.

Той допълни, че в казармата ще могат да влизат и жени – на доброволен принцип.

Oще по темата

"Наборната служба ще излезе много по-евтино от поддържането на професионална армия. Един наборник ще струва на държавата 400 лева, а в момента, за професионален войник, се отделят около 1200 лева", пресметна още председателят на ВМРО.

Вчера стана ясно, че от воеводите искат да се раздели да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

до 76

преди 7 години

Познавам човек служил в такова поделение-с гордост разказваше как посред нощ бил на пост и като чул съмнителен шум изстрелял 4 пънителя на посоки.След което дощли и останалите от караула и те постъпили така.На сутринта видяли каква са я свършили-избили са стадо овце които са били жадни-бутнали оградата и тръгнали към реката да пият вода!Е,това сигурно операция проведена от хора със специално шлифовани мозъци!

140

да ама не

преди 7 години

През 1966-та френският президент генерал дьо Гол отива на посещение в СССР.Брежнев го води на полигон където и двмата наблюдават изстрелването на SS 18.Тази ракета на запад е известна като "Черният Сатана".Генерал дьо Гол попитал Брежнев каква е тази ракета и той му отговорил,че една стига за цяла Франция.Дьо Гол гледал уплашено към ракетата,но Брежнев го успокоил,че точно тази не отива във Франция.Три месеца след това Франция излиза от НАТО.Трябва ни техника,не бройка воиници!

139

до 161

преди 7 години

Като говориш за Наполеон кажи поне истината,че е влязъл в Русия с 600 000 войника,а са се спасили едвам 10 000.Е,това ли е велик пълководец?????Добре де нали САЩ и Русия имат много големи,добре обучени и отлично въоръжени армии.Защо тогава ядоха бой като за световно в Афганистан.И излязоха оттам с мнооооого наведени глави?Американците преди това не ядоха ли бамбука във Виетнам?Кастро не направи ли за смях "елитните" им командоси в Залива на Свинете?

fallback