Снимка: архив, Булфото
fallback

Поне 48 хил. българи ще почиват в споделен дом това лято, обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Това прави около 32% от почиващите извън страната нашенци, които сами си организират ваканциите. В момента този тип настаняване е хит на пазара, като основно се предпочита от млади хора. Почивката в споделен дом най-често се използва за 5 нощувки.

Понякога се дава депозит, а много често се оставят и допълнително пари за съпътстващи услуги, като почистване. По този начин можете да посетите много интересни квартали, които най-често са доста скъпи и достъпът е затруднен, посочи Драганов пред "Монитор".

Ако се избере ваканция в споделен дом, може да се намери нощувка за 140 евро. Това е добра цена за нощ в европейски град, коментира още той.

Драганов поясни, че качеството на услугата, местоположението и обстановката се равняват на хотел, в който ще платим около 280 евро.Основно този начин на почивка се предпочита за европейски дестинации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

...друг път...

преди 7 години

Тази година де самоорганизирахме за Азорските острови...калкулацията за 11нощи в малка вила, само за нас,един ден престой в Лисабон,и самолетни билети възлиза малко над 9 нощи в петзвезден на Слънчев бряг...и няма кой да те дере за чадър и шезлонги по 30 кинта....за какво да почивам в Бг,и да гледам пияни англичани,практикуващи "балконинг" и псевдомутри натискащи газта из малките улички....предпочитам да си лежа на чистия плаж и да си гледам океана...парите са същите,поне се чувствам човек.

10

Анонимен

преди 7 години

Тези апартаменти сигурно имат гараж, мазе и изба?

9

Край

преди 7 години

Когато ходиш на екскурзия /не почивка/ ти е достатъчна чиста стая и баня. Хич няма смисъл да даваш такива пари за стая в която само нощуваш. Е ако роклята от бала ти е 15 хил. лева тогава вече ...

fallback