Величка Аспарухова. Снимка: "Дарик"

"45 г. минаха като миг. Имам чувството, че всичко се е случило вчера. Времето не лекува, то само дава възможност да свикнеш с болката. Но има моменти, в които те пробожда сърцето като се сетиш", разказа вдовицата на легендата на "Левски" Георги Аспарухов - Величка.

Тя отново се върна към деня, в който Гунди и съотборникът му Никола Котков загиват в автомобилна катастрофа на 30 юни 1971 г. при прохода "Витиня".

"Всичко беше нормално. Хубав слънчев ден. Заведохме детето на детска градина и пихме кафе навън както правихме всеки ден. Аз отидох на работа, той - също. Не знаеше, че ще пътува. Звънна ми по телефона и ми каза, че ще се опита да не заминава. После се обади пак и каза, че трябва да тръгне, защото мачът е юбилеен. Каза и, че ако се забави, ще е, защото ще кара бавно", разказа вдовицата на Гунди пред Нова тв.

Тя сподели, че "не намирам вина нито в колата, нито в моя мъж, обстоятелствата са били такива".

"Връщам си всичко от онзи ден. Мисля си как цял живот зависи от няколко секунди. И колко ужасно несправедливо е, обаче това се случва с толкова много хора", каза Величка Аспарухова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase