Снимка: "Дарик"
fallback

Кюстендилец извади 60-килограмов сом от язовир Берсин след едночасова борба.

Рибата е дълга 2,1 метра и е най-голямата риба вадена досега в язовира, съобщи "Дарик".

За големия улов се преборил д-р Станислав Кръстев, който уловил сома с лодка навътре в язовира.

"Това е един трофей, който доста трудно се хваща.Само главата му тежеше 9 кг", разказа рибарят. Той чул рано сутринта, че звънецът на едната от въдиците в язовира дрънчи.

"Вдигнах въдицата и почнах да обирам, но сомът за броени секунди отмота 20-30 м влакно. Влязох с лодката в язовира. В крайна сметка рибата влезе във водораслите. Повиках моя приятел Пламен и успяхме да го извадим", разказа Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

1

преди 7 години

Големи защитници се извъдихте нещи, ама като отидете в ресторанта не питате гл.готвач дали е драл рибата или как е хваната...аре мОлА ви се без драми

16

Анонимен

преди 7 години

До 17Рибар съм, но не уважавам ловдийте. Отивам с две пръчки на водоема, каквото даде и на никой не преча и никой не застрашавам.Кукичката е във водата, каквото се хване. Такъмите са ми такива, че не може да се хване нито маломерен, нито трофеет екземпляр. Вие грабвате едни пушки, обсебвате гората и пукате на поразия. А, ако по това време на това място има семейсто на излет...Освен това, хищника убива най-слабото животно за да се нахрани, а вие убивате най-силното за да се фукате.

15

Анонимен

преди 7 години

аз като застрелям едно прасе не го хвърлям на екерисажа а нося на доктора проба и на наденицитака че колеги рибари разбирам много добре разбирам дедототова си е трофеи и като му дойдат гости да почерпи какво лично е хванал

fallback