Снимка: Нова тв
fallback

Общ преглед

Българка отиде с носия на дипломирането си в Шотландия. Гергана Иванова е от Берковица. Девойката предизвика фурор сред състудентите си в университета в Абърдийн.

"Всички ми се радваха, а останалите българи бяха много горди", разказа Гергана пред Нова тв.

Гери отказала да се съобрази с дрескода на своята Алма Матер, където е прието завършващите да получат поздравления от деканите и ректора в черно и бяло. Гергана обаче поръчала на семейството си в Берковица да й изпратят сукман и пафти, за да изпълни свое старо намерение. Хубавата българка отдавна искала да се дипломира в носия, която й останала от ученическите години.

Момичето предизвикало истински фурор. С нея настоял да се снима дори представителят на Камила – съпругата на принц Чарлз, която е патрон на университета.

Гергана е президент на българската общност там и въпреки отдалечеността от родината прави всичко по силите си да опази и популяризира българската култура и фолклор на Острова. Там е известна и като организаторка на всичките ни традиционни празници.

Гери казва, че би се върнала в България, ако някой от политиците подаде ръка на младите хора зад граница. Засега перспективата пред нея е да остане в Шотландия.

"Чувствам се гражданин на света – навсякъде е у дома", допълни тя.

Гергана мечтае българите в у нас да не съдят тези в чужбина за това, че са напуснали родината. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

РОССИЯ

преди 7 години

красавице как ще да се облечеш българия те изгони твоите потомци няма да са българи както бе през турско българия изгонените сега ги наричат бесарабски българи.а вие ще се наричате гордоста на българите чакаме ваще потомци да ни освободят от тези крадливи българи и корупционери продадоха ни страната.през живково време света учеше у нас българия че беше безплато и на високо равнище

47

Чичо Сам

преди 7 години

Браво на момичето! На тези хора принадлежи бъдещето! Ерудирана, отворена за света, будна... Аз бях на нейно място преди 15 години, само че в САЩ... Обиколих света и пак съм в Америка... А критиците по-долу "... А вий, вий сте ***..."

46

До Наблюдател

преди 7 години

До НаблюдателА ти къде живееш, Наблюдателю и ако си в България, колко деца имаш?

fallback