Снимка: архив, Булфото
fallback

Пенсионирани полицаи и военни влизат в битката с битовата престъпност. Идеята е те да се включат в общинската полиция по места, обясни вътрешният министър Румяна Бъчварова.

За да стане това, обаче, депутатите трябва да дадат одобрение. Трябва да се намерят и пари.

"Търсим възможност да има повече служители на МВР, включително и като дадем възможност и на вече пенсионираните служители, бивши служители и военни да се включат с функция по охраната на обществения ред.

За това се изисква законодателна промяна ще е внесеме, за да могат общините да назначават такива хора в рамките на общинската полиция – не при условията, които са били до сега защото сега условията изискват много повече разходи", коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Igla

преди 7 години

Kako, ot koi bitpazar kupi drehi i obuvki na policaite ma? Mnogo eftini menteta - za po 2 500 leva na kalpak?! Samo 30 miiona leva - sigur sa versace ot kitai ili turkiye?

104

Анонимен

преди 7 години

При толкова млади безработни хора е нагло да се назначават пенсионери и то с доста добри пенсии на работа. Дайте път на младите, не ги гонете от България.

103

Анонимен

преди 7 години

До extremist Честните, можещите и с опит ги изгониха от сините, червените , гербаджийските метли. Много други напуснаха принудени от големи началници за да си уредят техни хора кои занесъл домати на началника, бостан, агънце, почерпка богата, служил верно само на началника, не на закона и Родината и пр.От тези които знаят как да работят няма никой да се върне. 99% са обидени на системата. Ще се върнат пак " незаменимите" подлизурковци. Те ли ще оправят нещата?

fallback