Снимка: bgonair.bg
fallback

Цялото общество е виновно за агресията при децата. Тя показва, че нещо не е наред в семейството и средата, коментира пред Bulgaria ON AIR психиатърът д-р Росанка Венелинова.

Oще по темата


По думите й се насаждат грешни модели в обществото ни. Получава се елементаризиране и слизане на много ниско ниво, младото поколение расте без ценностна система, допълни тя.

Д-р Росанка Венелинова коментира и последния случай на детска агресия от вчера, при който 16-годишен намушка с нож свой съученик в столично училище. Повод за агресията между двете момчета стана спор за момиче.

"Училището, в което се е случил инцидентът, е добро. Там работят професионалисти. Този пример показва, че нещата не се случват само там, където положението е тежко", каза д-р Венелинова.

Тя подчерта, че липсват грижи за психичното здраве на децата и посочи в частност проблемите.

"Виждаме много проблеми с интернет и паралелния свят, с дрогата, с опитите за самоубийство, с агресията и взаимоотношенията при децата. Недоразуменията се решават с крайни мерки, което е изключително притеснително. Младите хора слушат ужасните текстове на чалгата. И всичко това се случва в добри семейства и училища", коментира психиатърът.

Според нея трябва да се работи повече и със семействата. Тя препоръчва при проблем с детето то да бъде насочено към детски психолози и психиатри, които да помогнат. Семействата не трябва да се притесняват и срамуват да прибегнат до тези мерки.

"Без участието на семейството няма как нещата да се променят. Трябва да се работи по превенцията", посочи Росанка Венелинова.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Вероучението няма никакъв ефект докато БПЦ е превърната в ОПГ.Като почнеш от така нареченият патриарх минеш през психопата Николай и стигнеш до ония дето варът и шиткат ракия ,и да не забравяме за баба Гуси.Насилието,чалгата и просташкият рап са пропагандирани от медиите.Всеки може да влезе в клас и да удари шамар на учителя.А клиповете с издевателство върху учител от ученици са масово явление.С евротолерасткото си мислене излиза,че малолетният може да прави всичко и закона го пази.

16

55

преди 7 години

Съгласен съм,че всички сме виновни-управляващите,че крадат повсеместно,а ние,че мълчим и бездействаме.Посочете ми поне един положителен пример от върховете в момента,от който младите биха се повлияли/като личност и като явление/.И в допълнение-медийната среда излъчва преобладаващо само насилие и порнография.Налага се необходимостта от закон в тази сфера и за интернет.Е,при тази ситуация какво да очакваме.Освен това в училищата няма никаква система за възпитателна работа.Директорите са 100% от ГЕ

15

анонимен

преди 7 години

Вероучението не е връщане назад.То е пътят по който трябва да върви човечеството,за да няма войни и насилие.Ако човек от малък се учи на добро,то и да не стане идеално добър като порастне,все ще остане зрънце доброта,която да му попречи да върши зло.

fallback