Снимка: Dnes.bg
fallback

1.60 лева струва билетчето за градски транспорт в столицата от 1 юни. Въпреки организираните протести, цената вече е факт и столичани пътуват на нова тарифа.

Oще по темата
За тяхно успокоение поне цената на картите засега остава същата, а от ЦГМ с радост съобщаваха в първите дни, че броят на продадените карти расте с пълна сила.

Дали обаче новата цена е справедлива и ще се справи ли тя с гратисчиите? По традиция екипът на Dnes.bg реши да се допита до своите читатели какво очакват от скока на билетчето в традиционната ни анкета, в която участие взеха точно 2312 души. Билетчето скочи. А сега?

Оказа се, че близо всеки трети наш читател (31%) признава, че пътува с кола и е категоричен, че ще продължава да го прави, защото пътуването с автомобил е доста по-бързо, по-удобно и вече доста по-евтино, отколкото пътуването с градски транспорт.

Всеки пети пък (точно 20%) посочва, че смята при всяка възможност да пътува гратис и да дупчи билет само в присъствието на контрола заради новите цени.

8% от анкетираните посочват, че ще продължават да си купуват билети и талони, въпреки новите им по-високи цени, а други 9% смятат вече да минават от билетчета на карти, защото така пътуването излиза по-евтино.

13% от отговорилите признават, че промяната в цената не ги касае особено, защото те така или иначе пътуват с абонаментни карти от доста време. Други 8% също не изглеждат особено притеснени от промяната, защото отчитат, че от доста време пътуват без да плащат билет и ще продължават да го правят, без значение цената и глобите.

Любопитно е, че новата цена на билетчето кара все повече хора да се замислят и за най-екологичния транспорт – велосипеда. Цели 11% отчитат, че карат или възнамеряват в най-скоро време да минат на колело и така да се предвижват из града, при това напълно безплатно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 7 години

кои са "всеки трети" в нашето семийство сме читирима души кола нямаме.Баба ми също няма кола.братовчед ми, вуйчо ми и жена ми - същотази статия е поръчкова, с цел да се обясни колко са полезни магистаралите. Вес повече хора ползват колело.

43

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 27"тъмно-белите шведи" хахаха на тях всичко им е гратис.

42

Zenzar

преди 7 години

Edno evro za kilometar - cena na bilet v sofvia...:-)

fallback