Снимка: Dnes.bg
fallback

Стотици пловдивчани напълниха алеите на Цар Симеоновата градина днес. Причината е трето издание на националната кампания  „Чети с мен”, което се провежда под тепетата. 

Специален гост на събитието е президентът Росен Плевнелиев, който прочете на събралите се пловдивчани и гости на града приказката „Дядо вади ряпа”.

„Тази приказка има дълбок смисъл. Всички заедно можем да постигнем целите си и никога не трябва да се разделяме”, заяви президентът.

След него приказка прочете и кметът на Пловдив Иван Тотев. Той избра разказа „Неволята”, тъй като сюжетът най-добре илюстрирал ситуацията в нашия град, предаде репортер на Dnes.bg.

Марта Вачкова прочете откъс от произведението на Йордан Радичев „Ние, врабчетата”, а певицата Поли Генова бе избрала част от Мечо Пух. Големият български актьор Владо Пенев посвети „ Разкази и призраци” на президента.
Четенето на открито продължи с друг специален гост- холандската принцеса Лаурентин. А Дони и Нети избраха част от "Пипи дългото чорапче"

Водещият на събитието- Стефан Щерев, подкани на сцената и Божана Апостолова, Рафи, Ирмена Чичикова, Георги Господинов и Владимир Левчев.

Уредникът на Брайловата библиотека към пловдивската регионална съюзна организация на слепите Петя Алексиева, също инициира провеждането на изява, популяризираща ползата и насладата от четенето.

Събитието ще бъде в Културния дом в съюзния жилищен комплекс на ул. „Ландос” 24. Свои любими произведения – поезия и проза на брайлов и плоскопечатен шрифт ще четат невиждащи и зрящи, за да демонстрират любовта си към писаното слово и художественото творчество.

Следобед Президентът Плевнелиев ще се включи в Годишната конференция „Образование за успех на всяко дете“ в новата сграда на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Коректор

преди 7 години

Илиян Велков, моля те поправи грешката в изписването на името на великия автор Йордан Радичков, не е Йордан Радичев. Надявам се грешката да е станала в бързината и да си чел нещо от Радичков.

28

123

преди 7 години

Сета да видим къде ще отиде да чете Винету. В Сохия блокират ли кръстовинщата като минава тоя,,,,,,, бе? Щото вчера в Пловдив мислих че чекаме да мине др.Живков както едно време. Мнооого го обича наррода затова го пазят.

27

Ха ха

преди 7 години

Едни па *** , а други по плювни!

fallback