Снимка: кадър bTV
fallback

Понеделник вечер. "Шоуто на Слави" върви по националната телевизия bTV. Обикновена вечер.

Водещият Слави Трифонов е в студиото заедно с двама от сценаристите си обсъждат фактът, че президентът Росен Плевнелиев се обърна към Конституционния съд за три от общо шестте въпроса, предложени от екипа на шоумена.

Спорните въпроси са три - този за намаляване на броя на депутатите на 120 от 240, вече проведеното допитвне за електронния вот и за прекия мажоритарен избор на регионални полицейски началници.

Още преди седмица от екипа на шоумена реагираха остро на новината, че референдумът им отива в КС - сценаристът Тошко Йорданов нарече президента "маша на престъпната политическа класа".

В понеделник обаче явно на сценаристите им е дошло в повече. По време на уж лежерен диалог между Слави Трифонов, Тошко Йорданов и Филип Станев последният разкъса на две портета на държавния глава.

Реакциите не закъсняха. СЕМ се самосезира за случая и новият председател Мария Стоянова обяви, че с колегите си ще прегледат запис на предаването и тогава ще излязат с позиция. Те поясниха, че въпреки "Шоуто на Слави" е външна продукция, bTV също носи отговорност за съдържанието на предаването.

Телевизията пък снощи излезе с позиция, според която реакцията на сценариста е доказателство, че bTV обръща внимание на всички гледни точки.

"Ние от bTV Media Group заявяваме, че емоционалната реакция на г-н Филип Станев  по повод личността на г-н Росен Плевнелиев, излъчена във външната продукция "Шоуто на Слави”, е израз на собствена позиция. Като подчертаваме, че винаги сме давали възможност за изразяване на всички гледни точки, доколкото те не нарушават действащото законодателство, bTV Media Group се разграничава от изразеното лично мнение от страна на г-н Станев", се чете в съобщението.

Снощи шоуменът и компания преговориха събитията с шеговит тон. Слави нахока сценариста, че му създава проблеми, но пък и го оправда - направи аналогия с Шиниъд О'Конър, която преди години направи нещо подобно със снимка на папата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

331

Анонимен

преди 7 години

МНОГО ОТДАВНА НЕ ГИ ГЛЕДАМ- ЕЛЕМЕНТАРНИ ЧАЛГАДЖИИ, НЕ МОЖАХА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ФОРМАТА НА ЧАЛГАТА, КИЧА И ПОШЛОСТТА.

330

аа

преди 7 години

По голяма простотия от това нямаше как да измисли. Но не мисля че този има такава способност..

329

Cveta

преди 7 години

До 370Всеки има право да изкаже мнение по даден въпрос, но не съм съгласна с направеното от сценариста.Трябва да уважаваш институцията и човекът, който в момента е на този пост.

fallback