Снимка: Нова тв

Майка нарича собствения си дом затвор. Затвор за детето й – 17-годишно момче с увреждане, което понякога не излиза по цяла седмица от вкъщи, защото няма рампа. Няма как да има, докато майката не намери 17 000 лева.

Добре дошли в света на Юлия Старчева, за която обикновения дом в панелен блок в "Люлин" всъщност е кошмар за детето й. Семейстото иска съвсем обикновени неща – една разходка в квартала, до сладкарницата или необходимата рехабилитация за Георги.

След ваксина на 2 годинки момчето получава менингит. Две години е в кома. Събужда се по чудо, но въпреки това днес Юлия не вярва в чудото, което да й помогне да постави елетрическа рампа.

"Пет години писах до всички институции в България. След последната ми жалба до новия омбудсман получих отговор, че няма институция, която да е длъжна да подсигури тази рампа. Обясниха ми, че трябва сама да събера парите и да си я поставя", обясни Юлия пред Нова тв.

Специалната електрическа рампа струва 17 000 лева. На тази сума се равнява свободата за Юлия и Георги. От социалното министерство обясниха, че те имат право на 600 лева, но само ако член от семейството й има доход под 130 лева. Юлия обаче не отговаря и на това условие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase