Снимка: архив Булфото
fallback

Агенцията за безопасност на храните спира дейността на млекопреработвателно предприятие заради системни нарушения и измама на потребителите. Това съобщи директорът на Агенцията Дамян Илиев.

В три от трите проби продуктите на производителя-нарушител са показали наличие на немлечни мазнини в сирене, съобщи БНР. Това означава, че имитиращ продукт се представя за сирене. Засега обаче потребителите нямат право да знаем кой е нарушителят.

Oще по темата
"В момента юристите обсъждат това, защото има един казус, който не ми позволява да ви кажа имената на фирмите", каза Илиев.

Въпреки това инспекторите продължават да изследват по пет проби на ден от различни точки в страната. Шефът на Агенцията за безопасност на храните съобщи, че пробите се взимат само от търговската мрежа, за да се избегне възможността производителят да определи материала за пробата.

Илиев призна, че се използват всякакви трикове за печалба. Един от тях бил по-кратък кратък срок зреене на сиренето.

“Тука вече говорим за измама. Той го продава с повече вода за повече пари, това е цялата работа", каза шефът на БАБХ.

За груби нарушения в новия закон глобата е пет хиляди лева. Докато той влезе в сила, измамникът губи само хиляда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 7 години

и защо не съобщавате фирмата или наименованието на сиренето? оставяте им време да си го продадат,а нас кучета ни яли?

23

Анонимен

преди 7 години

Ей, кораво племе сме и това е ! Едно време Тошо ни пръскаше с ДДТ и разни други отрови със самолети - не измряхме ! Дойдоха после партийците му /демократи/ и ни оставиха гладни голи и боси и вече близо 30 г. ни печат на шиш - пак не чезнем !? С изкуствена храна ни тровят - не мрем ! Радиации ни пускаха - нищо ! Изобщо .... експеримента продължава ! Само малко мръднахме в главите, полудяхме, ама карай ! Щото то и тия дето ни тровят щом живеят сред луди .... и те полудяват !

22

Анонимен

преди 7 години

не разбрахте ли че в България законите така са направени че да защитават мутрите защото съдии прокурори политици знаят че в тях са парите и рано или късно идва времето да им снасят

fallback