Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Информацията за престояло месо, пуснато на пазара в Хасковско, е абсолютно невярна и подвежда потребителите, според Българската агенция по безопасност на храните.

Oще по темата
От Агенцията са категорични, че въпросното месо е годно за консумация.

Неправителствената организация "Ангели за животните", базирана в Австрия, сигнализира, че 130 телета от Австрия с доставка до Турция, върнати по неясни причини, престояват без храна и вода, затворени в камиони, две седмици  между Турция и България.

От БАБХ уточняват, че телетата не са били допуснати в Турция по административни неточности, не е имало никакви съмнения за заболяване на животните.

Те са насочени за санитарно клане в най-близката кланица на територията на България.

На добитото месо са направени всички необходими лабораторни изследвания, които са доказали, че месото е годно за консумация, посочват още от БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Пичов е, съвсем сте изперкали. Месото не е престояло ако е от живо теле. Дори да е жадноили гладно. Баба ти не е ли готвила умряло пиле, казвайки, че щом мине през огън е добре.Но ти израстна здрав и прав, даже гласува, умнико. Стига сте дрънкали небивалици, ами кажете как да се организираме и да направим нещо. Отгоре няма да дойде.

10

Русия

преди 7 години

Как няма да стават след като Евро-Гей ФАЩ стандартите са ударили дъното!

9

212

преди 7 години

Българският производител=тарикат до тарикат е за бесене...

fallback