Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Преди два месеца ви разказахме за Цветан - сръчното момче, което майстори и радва цял един квартал, докато той и болната му майка преживяват единствено със средства, изкарани от преработка на суровини.

Днес има радостно събитие в живота му, научи Bulgaria ON AIR.

"От днес съм вече на работа на Летище "София". Ще чистим, ще мием, ще караме машини, какво да правиш - ще работим!", похвали се младият мъж.

Дълго време Цецо не успяваше да си намери работа заради дипломата си от помощно училище и скептицизма на работодателите. Промяната дойде, след като стотици му протегнаха ръка в социалните мрежи.

Помощ ще му бъде оказана и за нужния от ТЕЛК документ за получаване на инвалидна пенсия, заради състоянието му - остра декомпресивност. В момента върви процедура по възстановяване на здравноосигурителните му права, обясни народният представител от РБ Бойка Маринска, която също се включи в каузата.

"Този случай, както ние го наричаме - "Цветан" е показателен с това, че когато медии, бизнес, народни представители и институции си подадат ръка наистина мога да се случат чудеса. Неслучайно поставям медиите на първо място, защото от медиите, от вашата телевизия, беше излъчен репортажа за Цветан, който беше разпространен в социалните мрежи и така всички ние разбрахме за този случай", коментира тя.

Вижте и репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Докато Европа приютява милион нашественици то за един българин това е ЧУДО.

7

1212

преди 7 години

Капка в морето е това.Има стотици като него.На тях кой ще помогне?

6

Браво !

преди 7 години

Само това , по какъв начин - няма значение !! Той ще работи със сигурност !!!

fallback