Снимка: Булфото
fallback

На българите все повече им харесва да пътуват по 5-6 пъти годишно, но за по-кратко време. Това заяви пред Нова тв Боян Павлов от Института за оценки и анализи в туризма.

"Българите предпочитат да прекарат почивката си в България", добави и Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции.

Рачев посочи, че селските къщи, къщите за гости и спа хотелите са пълни още месеци преди съответния празник.

"Българинът вече пътува много повече", убеден е той.

Боян Павлов добави, че 280 хиляди българи са избрали да пътуват в България през почивните дни около 24 май, а 115 хиляди са избрали чужбина.

По думите му пътуванията и почивките на нашите сънародници стават по-кратки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

Българите предпочитат кратки почивки в БГ, понеже няма кинти за дълги почивки на тропически острови. Или, облъчващи ***, не е така!?

4

Анонимен

преди 7 години

Има една определена прослойка от 10-15% която може би наистина пътува повече и запълва хотелите по празниците, а останалите "пътуват" само ако им се наложи да ходят на лекар в по-голям град, или за да приберат бурканите от село. По ресторантите е същото запълват се с "редовни" посетители които през ден ядат навън, а има солиден процент хора, които не са стъпвали с месеци и години. Има огромно разслоение между хората с по-прилични доходи (имитиращи средна класа) и работещите бедни.

3

Бял Данъкоплатец

преди 7 години

Да не говорим ,че почивките на българина стават все по-измъчени и насила.Малко като за модна тенденция може да говорим.И фейсбук допринася за това.Гледайки как комшията,познатите,колежката са ходили еди-къде-си жената като отвори една уста ''Искам и аз.Искам и аз....'' и мъжа прави струва,заеми чак тегли само и само да угоди на кифлата.Преди ,като нямаше социални мрежи беше по-лесно -- уикенда на село,после казваш че си бил на спа за два дни и готово.Сега трябва и снимки да постнеш .

fallback