Снимка: архив Reuters
fallback

Сред най-богатите българи се оказа и фермер от Добрич, който за изминалата година е изкарал над 2,7 милиона лева, пише "Стандарт".

Поне така пише в декларацията за доходите му, пусната минути преди да изтече срока за подаване на декларациите. Тя е пратена на 3 май в 23:51 ч., съобщиха от офиса на НАП в Добрич. Земеделският стопанин е регистриран като едноличен търговец.

Данъчните отказват да разкрият името на милионера, но според добруджанци най-вероятно той е натрупал парите си от плантации с лавандула.

В последните години етеричномаслените култури са голям хит сред крупните земеделци. За 2015 г. средният добив от декар лавандула беше 10-15 кг масло, като цената му вървеше между 120 и 130 лева.

През миналата година с добив от 170 тона България се наложи като световен производител №1, изпреварвайки Франция, Турция и Молдова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 7 години

Браво

27

борето

преди 7 години

До АнонименКато си имаш дерт що не пробваш ? Купи си лавандулов спирт и си го слагай .

26

Анонимен

преди 7 години

Вместо такива хора на "ръце да ги носят" и да им улесняват реинвестирането при положение, че са доказали своите намерения, те ги "представят" публично. И сега всеки втори бездарник с повече връзки ще пише проекти как да окраде еврофондове, докато всичко стане една клоака и се унищожи и малкото останало. Тъжно, но факт.

fallback