Снимка: Кадър bTV
fallback

Колона със сухопътни военни машини ще премине утре по централните софийски улици. Те ще бъдат пребазирани за военния парад на 6 май. Тогава се очаква десетки танкове, гаубици, зенитно-ракетни комплекси да преминат по жълтите павета.

Днес военните направиха тренировка за парада в Доброславци под проливния дъжд. Участниците в парада ще са над 1300, разделени в 9 блока, съобщи bTV.

Военните тренират координацията между машините, като само сухопътната техника е от 35 машини, някои от които достигат до 40 т. Верижната техника е оборудвана със специални тампони, така че да не се нараняват жълтите павета.

Във въздушния парад ще бъдат включени 10 типа самолети и хеликоптери. Утре вечер ще бъде направена генералната репетиция на летателната техника. Всички самолети, разположени на летище "Доброславци" ще прелетят над ключови софийски булеварди.

Въпреки че репетицията премина под дъжда, за самия парад на 6 май се очаква времето да е сухо и слънчево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Българин

преди 7 години

Българската армия на парад с военна техника, приятно съм изненадан.

41

Сержант

преди 7 години

Парада е заради недоразумението, което след изборите през есента си заминава. Иначе не е лошо да има парад , но нашата работа ми прилича на поговорката" Пир по време на чума"

40

АTAKICT

преди 7 години

АРМИЯЯЯЯЯЯ -----НЯМА НО ГЕНЕРЯЛИ И ГЛАВНОКОМАНДВАЩИ----25 0000

fallback