Снимка:

И така, първият епизод на празниците отмина. Изнасянето от големите градове премина с обичайните задръствания, а в стотиците хиляди коли, поели по пътищата родни, мислите на пътуващи бяха насочени към агнета, козунаци и две-три кори с яйца.

И докато преди празника през ден излизаха проучвания, изследвания, пресмятания, допитвания и въобще всякакви тънки сметки за това колко ще ни излезе трапезата, ние не пропуснахме също да ви попитаме.

Преди празника ние от Dnes.bg ви попитахме Какво ще сложите на трапезата за Великден.

От 1372-та, отзовали се на нашия въпрос, най-много са порядъчно празнуващите - 46% отговориха, че ще се постараят и за празника ще подготвят всичко нужно - яйца, агнешко, козунак. На празник като на празник!

23% също ни казаха, че ще се постарят, но отбелязаха, че все пак това ще им излезе солено. За 12% от читателите пък празникът е бил скромен, за тях трапезата е била "отрупана" с... марули и яйца.

Има и такива, за които празникът е минал на заден фон, защото за 8% от отговорилите дните са преминали в работа.

2% дори не са се загрижили за трапезата, а са решили истински да си починат и да отидат на хотел. Е, вероятно поне яйцата си са обелили сами!

А за останалите 9%... е, за тях агнешкото, козунакът и яйцата са просто притурка към бирата и ракията. Купонджии!

И така, предстои втората серия - Гергьовската, на която вероятно няма да остане и помен от агнешкото, остарелите козунаци ще останат в историята, а дори и "борците" от яйцата ще паднат в битката и ще украсят салатата, зелената. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase