Снимка: архив Булфото
fallback

Прилаганата технология при проучванията за газ в Черно море е най-съвременната и е щадяща околната среда, е заявила Ивелина Василева, министър на околната среда и водите. По думите й са взети всички мерки, разработени са координационни действия и планове за недопускане на каквото и да е замърсяване.

Ивелина Василева отбелязва, че МОСВ полага големи усилия за опазване на чистотата на морските води. Близо 350 милиона лева са инвестирани чрез оперативната програма "Околна среда" /2007-2013 г./ в изграждането на пречиствателни съоръжения по цялото Черноморие, съобщават от МОСВ.

Министерството е отпуснало 750 000 лева, с които се подпомага финансирането на проект за изграждането на задържателен резервоар, за да не се повтори замърсяването от август миналата година в с. Лозенец.

Съоръжението ще подпомага работата на съществуващата пречиствателна станция в случаи на пренатоварване, като ще задържа част от отпадните води и ще ги преработва през нощта. От МОСВ отбелязват, че кметът на община Царево гарантира навременното изграждане на съоръжението до новия летен сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Щирлиц

преди 7 години

Значи не са безопасни въпросните проучвания,щом се вдига врява.

73

Анонимен

преди 7 години

Това не е българска фирма за проучване на ГАЗ ! Печалбата е за тях !Както стана със златото !Мексиканския залив го замърсиха , та даже не искаха да чистят появилата се мърсотия на повърхността !

72

Анонимен

преди 7 години

Да , кой ще ви каже каква технология използват да проучват за Газ в Черно море." Технология щадяща околната среда ."Нагнетяват химикали и щадят околната среда ! И накрая къде ще отидат химикалите - в подпочвените води !

fallback