fallback

Общ преглед

Миряни се стекоха в храма "Св. Александър Невски" на Разпети петък, за да се докоснат до плащаницата.

По традиция плащаницата се поставя на маса пред символичното разпятие на Христос, а вярващите минават под нея.

По този начин те изразяват преклонение, смирение и скръб пред гроба Господен, но също и благодарност за изкуплението, дарено от  Спасителя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Веселинов

преди 7 години

А какво ще кажете за кощунството на Разпети петък, при обикалянето на храм паметника Ал. Невски за погребалната церемония, вместо хорът да пее мертвеното "Святий Боже", гвардейски оркестър да свири, да не знае къде да спре и да ни кара да се чувстваме като на негърско погребение в Ню Орлинс, където това на погребение да свири духов оркестър е традиция... Боже, Боже Боже! Освен това във храма имаше въоръжени гвардейци с наложени , а не снети шапки, и гвардейците носиха плащаницата извън храма.

17

Джон

преди 7 години

и каза: ето, виждам небесата отворени и Сина Човечески да стои отдясно на Бога."Матей 17:4-5 "Тогава Петър отговори Иисусу и рече: Господи, добре е да бъдем тука; ако искаш, да направим тук три сенника: за Тебе един, за Моисея един, и един за Илия.Докле още той говореше, ето, светъл облак ги засени; и чу се из облака глас, който казваше: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение; Него слушайте."

16

Джон

преди 7 години

До безпартиенПритчи Соломонови 30:4 "Кой е възлизал на небето и слизал? Кой е събрал вятъра в шепата си? Кой е свързал водата в дреха? Кой е поставил всички граници на земята? Как е името му? И как е името на сина му? Знаеш ли?"Псалом 109:1 Рече Господ Господу моему: седни от дясната Ми страна, докле туря Твоите врагове подножие на нозете Ти Деяния на Светите Апостоли 7:55-56 "А Стефан, изпълнен с Дух Светий, като погледна към небето, видя славата Божия и Иисуса да стои отдясно на Бога,

fallback