fallback

МВР шефът Румяна Бъчварова остана доволна от видяното на границата.

Исках да се запозная на място и да се убедя как работят заедно колегите - гранични полицаи и военнослужещите. С радост установих, че съвместните екипи действат в пълен синхрон, обобщи министър Бъчварова след посещението на ГКПП Славеево и Маказа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Oще по темата
"Необходима е допълнителна работа в посока подобряване на техническото им оборудване", допълни тя.

Вътрешният министър обясни, че в съответствие с предварителния план, към момента в охраната на границата в района на ГПУ-Ивайловград са включени 46 военнослужещи.

"Броят им варира в зависимост от конкретните обстоятелства, а местата, където се разполагат съвместните екипи, се определят в съответствие с оперативната необходимост. Няма напрежение на границата, но ние трябва да сме готови за всяка една ситуация. Същевременно, това е ясно послание към хората, които биха опитали да преминат нелегално през граничните зони", допълни Румяна Бъчварова.

"Охраната на държавната граница е национална политика и българските граждани могат да бъдат спокойни, тъй като основният фокус на усилията ни е тяхната сигурност", каза министърът.

Румяна Бъчварова припомни, че е възприет подход за пълен контрол на граничните пунктове, което засилва усещането за сигурност на границата.

"Същевременно утвърдената практика за регистриране на нелегалните имигранти и провеждане на интервюта с тях дава възможност за идентифициране на рискови профили. Министерството на вътрешните работи разпространи указания към жителите на пограничните райони", каза министърът на вътрешните работи.

По думите й те са разбираеми и отново акцентират върху това, че хората трябва да подават сигнали в случаите, когато забележат нелегални имигранти, а граничните полицаи са тези, които установяват и задържат нарушителите на държавната граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

nvm

преди 8 години

О синхрона наистина е добър ,от няколко дена забелязвам комщиичета в униформа да се появяват с джипки за по 15 хил лв. Да са им честити и да ги карат безпроизшественнно .

53

Анонимен

преди 8 години

Всичко ще се оправи. Тази сутрин чух по радиото, че Бойко всеки ден пускал във фейсбука си свински опашки. Не знаех, че си имал и Фейсбук! Сигурно е станал ортак на Марк Зукърбърг,

52

олеле

преди 8 години

Голям срам е тази министърка, която през последните месеци съвсем се е разгонила. Вижте я само как изглежда - няма осанка на шеф на вътрешната сигурност, изглежда като застаряваща германска туристка на Слънчев бряг на лов за млади "лъвчета", даже ги търси с бинокъл....

fallback