Снимка: Facebook, Ивайло Кехайов

Пенсионер върна 80 лева на касиерка в банка, тъй като му дала повече по погрешка. За достойната постъпка разказа пред Dnes.bg Ивайло Кехайов, който случайно станал свидетел на случката.

"Днес ходих до една банка. Малко след мен влезе един дядо, на 84 години, който изглеждаше почти като клошар - окъсан, одърпан, дори със скъсани обувки. Направих си генералния извод – просяк, който ще иска пари от банкерите за хляб", разказва Ивайло.

Старецът обаче не поискал пари, даже напротив. Директно отишъл при касиерката в банката и казал: "Момиче, направила си голяма грешка, виж провери!".

Ивайло решил, че човекът си е изтеглил пенсийката и ще се оплаква, че е получил по-малко пари. Жената се панирала, започнала да брои парите, да си засича касата... А дядото продължавал да настоява: "Момиче, провери си грешката, голяма грешка си направила!".

Насъбрали се служители, а човечецът кротко обяснил грешката, която всъщност била в негова полза. "Дала си ми 80 лв. повече", казал простичко 84-годишният дядо.

"Всички бяха шокирани. От банката го помолиха да седне, да засекат касата, защото никой не вярваше, че може да е станала такава грешка – той ги даваше, а те не искаха да ги вземат, докато не се уточни разликата в касата. Още по-малко хората очакваха дядо, в такова мизерно положение, да върне пари на банката", споделя Ивайло.

Кехайов свършил работата си и излязъл от банката, но след 5 минути решил да се върне. Чудно му било как така пенсионерът е решил да върне парите.

"Нима нямаше да ти е добре да имаш 80 лв. отгоре?", попитал го той. Тогава старецът му споделил, че се казва Велко Велков и е от Кула. Живее със жена си, с която взимат скромни пенсии. Тя е сляпа, но се справяли някак си.

Ивайло предложил да му даде някакви пари, искал някак да го компенсира за достойната му постъпка.

Дядо Велко обаче бил категоричен: "Ама моля ви се, не искам нищо. Това за мене не е геройство!".

Целия разговор чуйте във видеото!

 

Здравейте приятели, днес ми се случи случка. Не съм журналист, но реших да я споделя, защото останах без думи. Който не ...

Публикувахте от Ивайло Кехайов в 7 април 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase