Снимка: Кадър Нова тв

България е светска държава. Бурките не са традиционно облекло за нашите мюсюлмани. Това каза пред Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той коментира предложението на главния прокурор Сотир Цацаров да бъде забранено носенето на бурки на обществени места. "На бедните роми им набиват в главите много глупости. До преди 10 години в гетото в Пазарджик бяха евангелисти. Сега според заплащането са станали правоверни мюсюлмани", заяви Каракачанов.

"Държавата не трябва да допуска такива неща. Някой ще вземе да се взриви, защото са му обещали жени и рай", каза още депутатът от Патритотичния фронт.

"България не трябва да позволява да се преподава радикален ислям от чужди граждани. Имамите трябва да се обучават в България и да са възпитани по светски начин. Държавата беше позволила на Турция да се бърка в работите на Главното мюфтийство, защото искаме да сме приятели с Реджеп Ердоган и да развиваме добросъседски отношения. Президентът на Турция определи главния мюфтия. Това е недопустимо", категоричен беше Каракачанов.

"Бедните хора в Родопите и ромите са основната цел на радикалния ислямизъм. Мюсюлманите, които живеят от векове в България, нямат никакви радикални настроения", допълни Каракачанов.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase