Снимка: Bulgaria On Air

Много е важно да можеш да усмихнеш хората. Това каза магът Астор в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

"В този момент човек забравя всичките си проблеми, правиш го по-работоспособен", смята той.

1 април не е само Денят на хумора и лъжата, а наред с това от 41 години е и празник на магьосниците – главните лъжци, разкри Астор. 

"Хубавото е, че когато ние лъжем ни ръкопляскат", каза той. Моят първи фокус беше на 5 години, научих го от баба си, призна магът.

За да станеш добър маг или актьор не е до много учене – трябва да го имаш вътре в себе си, убедени са Астор и неговият приятел актьорът Славчо Пеев.

Според оценката на мага в България има много таланти в магическото изкуство. Дори предстоящите два дни има фестивал в Габрово.

Астор разказа, че къщата на мистър Сенко е превърната в замък още преди 50 години, в който се правят магически представления.

Актьорът призна, че винаги е завиждал на своя приятел. "Той е друга категория. Може да каже много неща без думи“, определи го той.

Двамата споделиха и бъдещите си планове в ефира на телевизията. В момента в Сатиричния театър подготвят "Големанов“ с участието на Славчо Пеев, Ивайло Калоянчев, Милица Гладнишка.

Астор разкри, че тази вечер в двореца на Сенко ще има празника в чест на 1 април – Деня на шегата, който се прави за 41-ви път. На 1 и 2 октомври предстои и фестивал на магическото изкуство.

"Първият беше преди около 40 години. За да го направя тогава, трябваше да искам разрешение от ЦК на БКП. Бях готов да се откажа и тогава се сетих, че мога да отида при Иван Славков. Благословията ни я даде той и го направихме в Слънчев бряг", разказа Астор.

Разговорът чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase