Снимка: архив, Bulphoto
fallback

"Религията в Европа" е нова специалност, по която от тази година ще приема Богословският факултет на Алма матер. Тя е насочена към подготовката на специалисти в трите основни монотеистични религии - християнство, юдаизъм и ислям.

Привлечени са и външни учени, пише Стандарт.

Тази година студентите ще се обучават само задочно, но от следващата вече ще се обучават и редовно по държавна поръчка.

Приемът ще се извършва основно с оценки от матурите, като се признават следните предмети: български език и литература, история, философия, чужд език, или с устен кандидатстудентски изпит по теология за завършилите средно образование преди 2008 година. Подаването на документи става до 20 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

г

преди 8 години

Сорбоната беше завладяна така.След 10 г няма да има познатия СУ,а ислямски университет купен с парите на ислямистите. Срам .

21

хм

преди 8 години

СУ са като Византия на 14 век .А ректора е новия Йоан Кантакузин .БПЦ трябва да спре това .След година ще е късно .Имам лошо предчувствие ,че в агент Петър стои зад всичко .Това подло същество е неолиберален ислямист.

20

Krom

преди 8 години

Алмах Ал Матер? Тези наистина започват да си играят със страховете на хората. Усещате ли, как примката се стяга? Държавна поръчка - за 2018г., си поръчваме за район Пловдив 100 ортодоксални равини и 150 ходжи. От православни свещеници, няма нужда в следващите 10 години. Електорат за тях не е предвиден. Апропо, Госпожа Меглена "Йес-Сър" Кунева какво мисли? Само така, за протокола? Какво нашепват Господарите й?

fallback