Снимка: БТА

"Ако сумата е милиард и половина и това действително е негово имущество, едва ли сумата е от банката. Но на този етап е рано да се говори. Трудно ми е да направя анализ на ситуацията. Нямам информация Цветан Василев да е поискал сръбско гражданство, но тече процес по екстрадицията", заяви  Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев.

Още по темата

"Искът е срещу Цветан Василев и още 27 лица, което означава, че всичкото това имущество не е на Цветан Василев. Предполагам, че част от тези 27 лица са членовете на неговото семейство – съпруга и дъщеря", обясни Симеонов.

По думите на адвоката на Цветан Василев имуществото, за което се говори като апартаменти, къщи, влогове е "много малко парченце от този пъзел, който е изградила комисията".

Както вчера стана ясно, комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла иск за конфискация на активи на банкера на стойност почти 2,2 млрд. лв. В списъка фигурират къщи в София, Варна, Царево, както и имот в Швейцария. Има още картини и ценни монети.

Комисията за конфискуване на незаконно придобитото имущество в продължение на година и половина е събрала доказателства за имуществото на Цветан Василев. После била наета печатница, за да бъде отпечатано всичко това. А за превоза му до тази стая, където се съхраняват, е бил нает специален транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase