Снимка: Монитор
fallback

Кметицата на Димитровградското село Крум Златка Тенева реши да подпомогне бедните жители на селото, като им осигури евтин хляб и лекарства. За илачите тя се договорила с няколко големи аптеки от Димитровград  да доставят част от медикаментите без пари или с минимално доплащане, пише "Монитор".

Там където й отказали, звъннала направо на фармацевтичните компании и техни представителства. В крайна сметка постигнала успех навсякъде.

За хляба обаче не тръгнала да се занимава с производители, а се разбрала с магазина в селото си. Търговците склонили да осигуряват 60 самуна забедните в селото на съвсем преференциалната цена от 45 стотинки на бройка. За да е още по-евтино, Златка плаща 15 стотинки от цената, като за крайния получател остават само 30 стотинки. Това е близо 3 пъти по евтино от пазарната стойност на хляба в региона.

Парите за тази субсидия Златка Тенева осигурява от собствената си кметска заплата. Тя е 900 лв., като след удръжките остава чисто 780. От тях 200 лева всеки месец отиват за хляба, както и други инцидентни суми за нуждите на най-бедните Крумовци.

Тенева твърди, че не прави жеста си за признание, а просто иска да помогне на бедни и стари хора, които нямат роднини край тях за да им помогнат.

Златка Тенева е втори мандат кметица на село Крум.  Досега бе известна сред хората от общината с инициативата си, която доведе до вдигането на 15 метров светещ кръст край селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Здравка Мекерева

преди 8 години

Наистина жителите на с.Крум са много бедни,няма работа ,няма поминък,Просто много е трагично положението на мъжете и жените,около пенсионна възраст! Пенсиите на останалите жители са минимални! Оцеляването е трудно! Селото е много чисто и подредено с гордост мога да го напиша!!Браво на кметицата Златка Тенева! Малко са кметовете,като нея-да намалиш цената на хляба,да осигуриш лекарства!! Много благородна постъпка! Браво!!!

20

Да ,бе....ха,ха,хааа

преди 8 години

ТАЯ КМЕТИЦА ---Е КАТО ХРИСТОС......ГДЕТО С ЕДНА РИБА , НАХРАНИЛ ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД...ХА,ХА,ХААААААААААААААААА......И....ЗА КВА ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ПАК НА ИЗБОРИТЕ....АКО НЕ Е ТАЙНА....?????????????????!

19

Анонимен

преди 8 години

Браво на кметицата! С новите "пръстови реформи" обаче няма да може вече да го прави.

fallback