Снимка: Facebook

Наскоро съпругът ми не позволи да бъде засечен от шофьор на германско возило на 20 години, решило да завие на ляво от дясна лента. Неразбиращият тарикат се изравнил с мъжа ми, свалил прозореца и потърсил сметка защо не го е пуснал. Тогава рядко запазващата ми самообладание в такива случаи половинка обяснил на мъжа, че е направил нарушение и, че не може да толерира такива случаи.

"Е, да не сме в Германия", попитал неразбиращо тарикатът.

Още по темата

И така, всички искаме да сме като в Германия, но да не правим като германците. Да има закони за другите, но не и за нас. 

Така и със "зелените" релси на Руски паметник. Искахме ги, правихме подписки в интернет, само и само от общината да ни направят такава "западна" придобивка. И общината ни я даде, а ние я побългарихме... За пореден път. Снимката горе е след тази на пернишкия тарикат.

Иначе, като отидем в "Западна Европа", тази мистична част на света, където хората работят, пазят и спазват закона, цъкаме с език, снимаме, пазим и ние.

Възмущаваме се от корупцията по принцип, но сме склонни да дадем 20 лв. на полицая, за да ни се размине.

Възмущаваме се на ромите, че живеят от детски, но и ние лъжем "системата", че сме самотни майки.

Възмущаваме се, че са ни лоши пътищата, но 5 човека ползваме една винетка.

Възмущаваме се, че "зелените" релси са отново кални, но бихме минали по тях. Е така, за малко, `щото от веднъж нищо няма да им стане.

И въпреки че много е говорено и писано: Не правим ли като германците, и тук няма да е като в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase