Снимка: flickr
fallback

Франция е европейският лидер по ниво на раждаемостта за 2014 г., докато Гърция и други икономически засегнати държави имат най-ниските нива на континента. Това показват оповестените последни данни на ЕС, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

С 2,01 раждания на жена, раждаемостта във Франция е следвана от Ирландия с 1,94, Швеция с 1,88 и Великобритания с 1,81, съобщи "Евростат".

Най-ниската раждаемост за 2014 г. е в Португалия.

Всички показатели са под нивото от 2,1 раждания на жена, смятано от статистиците за репродуктивната норма за развитите държави.

През 2014 г. средната възраст за първо дете в Европа е била 28 години, като най-младите майки са в България – 25,8 години, а най-възрастните в Италия - 30,7 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

тя

преди 8 години

Само определен етнос са най- младите майки в България , а във Франция много раждат арабките с френско гражданство!

21

До Шаран БГ

преди 8 години

То загубения инстинкт за самосъхранение на европейските народи тръгва от 12 годишните ромки родилки, наричани бъларки и стига до глупавото съобщение"жертвата не е французина Салах Абдеслам, жител на Моленбек единственият оцелял терорист от Париж" и подобни "между нападателите на жени в Кьолн може и да е имало германци като Мустафа, Ахмед и т.н., получили немско гражданство преди 1 година"

20

един

преди 8 години

Ами като не им се ражда на българките, а им се занимава с глупости (купончета, гримове, молове, дрешки, разходки) така ще е. Колко моми на по около 27-32 години има в моята фирма, които ни приятел си имат, ни са се забързали да се задомяват. На едната приоритет и е как ще иде в Италия лятото, другата иска да си сменя работата, ей така, че и е омръзнало, трета говори как иска да посети екзотична близко-източна държава, четвърта ходи на скейтърски състезания. С мъже толкова не им се занимава....

fallback