Снимка: в. "Монитор"

Преди два месеца 34-годишният Димитър Василев се убеждаваше сам, че не е отчаян, че ще се бори и няма да рови по кошовете за боклук...

Днес в очите на изоставения като бебе инвалид се чете надежда. Надежда от това, че все още на света има добри хора, които са се отзовали на неговия апел за работа.

След потресаващата история на Митко, към младия мъж заваляха предложения за работа, обаждания от негови бивши съученици, разселени в момента по различни точки на света и от много непознати. Всички, обединени от една единствена идея – да помогнат кой с каквото може, така че един стойностен човек да си стъпи на краката, да започне да живее по-нормално и най-вече - да оцелее.

Още по темата

Митко, който е с дипломи за две висши образования, вече работи. Предложили са му работа от една от големите транспортни фирми в Пловдив, което му дава нови надежди, че ще може да замени избата с нормално жилище под наем.

Вече няма нужда и приятели да му носят буркани със зимнина. Именно благодарение на бившия си съученик от Смолян – Трайко Иванов, който в момента е адвокат в Пловдив, Митко получи своя нов шанс за нормален живот.

Митко получил десетки обаждания и се видял лично с немалко работодатели, които са пожелали да го назначат във фирмите си.

"Сега вече работя и се чувствам по-спокоен и уверен в себе си, което е много важно. Искам специално да благодаря на всички хора, които ми се обадиха и ми оказаха голяма помощ да си стъпя на краката и да си намеря работа, което бе много важно за мен", не спира да благодари Митко пред "Монитор".

Младият мъж е зарязан от майка си веднага след раждането. Жената не искала бебето и пиела хапчета, за да пометне. Това довело до физически недъг на детето. Самият Митко обаче благодари на съдбата, че разсъдъкът му е напълно запазен, което му е дало шанс да се изучи.

Митко получаваше само инвалидна пенсия от 130 лева, от която 110 лева отиваха за погасяване на студентски заем. Живееше буквално с 20 лева на месец, което го обричаше на студ, глад и пълна мизерия.

През годините е успял да открие родната си майка, но тя за втори път се отказала от сина си, след като разбрала, че той не е богат. Сега вече Митко иска да намери и биологичния си баща, за да научи повече за своя произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase