Архив: Булфото

Този уикенд Витоша ще приеме екстремната ски и сноуборд надпревара в необработен терен - Витоша X Lines 2016, съобщиха организаторите.

Състезанието се провежда с подкрепата на Столичната община и е част от спортния календар на София.

В него ще се включат скиори и сноубордисти от цяла България, които ще премерят сили в дълбокия сняг. В арена на надпреварата ще се превърне района на Лале 2 и местност Резньовете, като теренът ще бъде разделен на няколко основни зони спрямо възрастта и уменията на участниците.

Специално за всички родители, придружители и фенове, ще бъде обособена зона в близост до горната станция на Витошко Лале 1, откъдето всеки ще може да изпие чаша чай и да наблюдава спиращите дъха спускания на състезателите.

В неделния ден "домашната" планина ще приеме също и дългоочакваното завръщане на Витоша Сноукайт Фест! Тогава, всички присъстващи на Платото в района на Голи връх, ще имат възможността да се запознаят или да усъвършенстват уменията си зад крилата.

В тази връзка, утре, сряда, 9-ти март от 11:00 часа ще бъде организирана пресконференция за събитието, където ще можете да получите всякаква допълнителна информация. Тя ще се състои в информационния център на София - Европейска столица на спорта през 2018, който се намира на бул. "Михай Еминеску" 5 (срещу Румънското посолство).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase