Снимка: архив Ройтерс

Синдиците на Корпоративна търговска банка са давали писмени обяснения за грешния списък с парите на партиите. Това става ясно от седмичния им отчет.

За несъответствията стана ясно малко след публикуването на данните за партиите и техните депозити във фалиралата банка. Формациите сигнализираха, че парите в КТБ са им "надписани".

Още по темата

По-късно синдиците обясниха разминаването с "техническа грешка". Заради нея в петък финансовият министър Владислав Горанов обясни, че обмисля дали да смени синдиците.

Освен пред Фонда за гарантиране на влоговете, синцидите на Корпоративна търговска банка са изпратили писмени отговори до някои от партиите, данните за чиито средства попаднаха в грешния списък, съобщи БНР. Някои от формациите предупредиха, че ще търсят правата си по съдебен ред.

Кристи Маринова, Ангел Донов и Лазар Илиев са на работа този понеделник.

От Фонда за гарантиране на влоговете засега не дават информация дали предстоят промени. По правило финансовият министър може да предложи смяна на един или повече от синдиците, но тя трябва да бъде одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase