Ваньо Танов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е починал внезапно тази сутрин, съобщиха от Министерството на финансите.

По първоначална информация 57-годишният началник на митниците се е почувствал зле рано тази сутрин. Извикана била линейка. Танов починал в нея на път за болницата.

Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Роден е на 22 септември 1958 година в гр. Монтана.

От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР.

През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. През юли 2007 г. Ваньо Танов подаде оставка.

На местните избори през есента на 2007 година бе издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но загуби.

Специализирал е в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

Женен, с двама сина.

Поклон пред паметта му!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

mitni4ar

преди 8 години

Лека му пръст на човека!!!! Като гледам и чета някои от коментарите по-надолу............ гади ми се стомаха от простотията и помиярщината. Типично по български се плюе върху човек, който вече не е между живите а и с нищо не е заслужил това. Танов беше директор на митниците без да е митничар по душа и професия, но със своя авторитет, честност, почтенност и организационни умения направо много за доброто бъдеще на митниците. Другото са празни приказки на комплексари.........

145

Gogo

преди 8 години

същият човек с главно Б, който отстрани мишо бирата и жена му, сега отстрани по същия начин и добрия си приятел танов, мир на праха на жертвите на пожарникаря

144

Морски

преди 8 години

Тоя заедно с премиера ни Бойко Борисов закриляха контрабандата на цигари без бандерол и наркотици през границата ни.

fallback