Снимка: Bulgaria On Air

Няма справедливост в правосъдието, няма справедливост в съдебната система на България, коментира актьорът Славчо Пеев, който в момента води дело срещу "Топлофикация" за неизплатени задължения в размер на 4000 лева.

"Получих една сметка, отивам да тегля пари и се оказва, че са ми запорирани всички сметки. Без да знам съм бил осъден", разказа големият български актьор в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той изрази възмущението си, че подобен сценарий е възможен и дори се усъмни, че преднамерено не е бил уведомен за казуса.

По думите му има такава професия, която умишлено цели да не те намери, за да те уведоми за делото. "Къде има такова правосъдие? Може би само в африкански племена, за да изядат човека", попита актьорът.

"Къде го има това - да ти искат пари, да те мачкат, да не можеш да си гледаш работата, да не можеш да мислиш спокойно, да не можеш да говориш спокойно", емоционално възкликна големият актьор.

Актьорът разказа и своите перипетии, когато е отишъл да търси правата си в дружеството.

"Една девойка с много топъл глас ми каза: "Хайде разсрочете ги тези пари, г-н Пеев. Как да ги разсроча - това са 4000 лв. Аз съм там, за да й обясня, че такова нещо няма. Имам всички документи", каза Пеев, като обясни, че си е плащал сметките си.

"Благодаря на г-жа Манолова, че тя се зае с тази неблагодарна работа, за да се оневинят и да паднат сумите на хиляди хора. Това са трупани вътре суми. Това е уникално - малки суми стават огромни", каза актьорът.

Попитан как смята да разреши създалата се ситуация, Пеев обясни, че е ангажирал адвокати и се надява да има възмездие по неговия случай.

Със сигурност в неговата сметка са начислени 300 лв. за юрисконсулт и 350 лв. такса за съдебен изпълнител и може би още 300 лв. в исковото производство, допълни омбудсманът Манолова.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase