Снимка: Булфото
fallback

Българският червен кръст (БЧК) ще разшири своята складова база в очакване на нова вълна от бежанци напролет.

Възнамеряваме да изградим склад в Тополовград, така че, ако тръгне сериозна бежанска вълна, да можем да поемем, както се казва, първия удар, съобщи председателят на БЧК д-р Христо Григоров по време на свое посещение в Добрич.

По думите му вече върви и разширение на зоналния склад в добричкото село Победа, който е вторият по големина в страната и съхранява вещи от първа необходимост за подпомагане при евентуални бедствия в Североизточна България. Инвестицията е за над 100 000 лева.

Д-р Григоров уточни, че БЧК разполага с пет склада и има готовност за незабавна доставка на всичко от първа необходимост за 12 000 души. Червенокръстката организация има радиокомуникации със специални честоти, кол център, транспорт, така че в рамките на два-три часа може да реагира.

Ако не бъде намерено решение на бежанската криза в рамките на Европейския съюз, през април, май, юни може да се очаква сериозен наплив на мигранти, предупреди д-р Христо Григоров.

Според него ЕС трябва да реши проблема с обща политика, като не бива да се забравя, че бежанската криза е само следствие, а трябва да се изкорени причината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

ZA BEGANZITE SAM PRIGOTVIL KOFCEZI.

6

Ник

преди 8 години

Оправете знамето по конституция!Не вършете престъпления!Знамето не виси,а се вее с цветове водоравно-чл166 от Конституцията!Българи ли сте?

5

Пак да попитам:

преди 8 години

НАЛИ СЕ СПУКАХТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО ЕРДОГАН....ЧЕ ДАЖЕ МУ ИЗПЪДИХТЕ И АТАШЕТО В БУРГАС??!ДАЛИ ТОГАВА , ЕРДОГАН ШЕ ПРЕЧИ НА БЕЖАНЦИТИ ДА ИЗБЕРАТ ПЪТЯ ЗА БЪЛГАРИЯ...!!!!???ПОЗНАЙТЕ ОТ 3-ПЪТИ....ХА,ХА,ХААААААААААААА

fallback