Снимка: Личен архив, Кремена Чорбаждиева

Креми е красавица, но не знае от кого е наследила светлокафявите си очи, защото Кремена Чорбаджиева е от хилядите, за които човекът, който ти е дал живот, е само име върху лист хартия.

Израстнала в любящо семейство, 28-годишната жена сама определя себе си като "родена под щастлива звезда".

Още като бебе на 4 месеца е осиновена от Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас от двойка, която копнее да даде обич на дете.

Търсенето на Кремена започва преди 6 години. "Тогава седнахме с майка ми, като жена с жена, и тя ми каза, че иска да ми признае нещо, което имам право да знам", започва разказа си Креми.

Тогава чува своята история за първи път. Семейството й дълго време нямало деца и решават да си осинови. С много любов и желание те избират малкото момиченце и от този момент не го лишават от нищо.

"Отгледана съм с много любов. Те са до мен във всичко и аз ги обичам безкрайно", споделя младата жена.

Първичната реакция на Кремена е категорична - не иска да знае нищо за биологичната си майка. За нея има една единствена майка на света. С годините обаче любопитството да узнае някои истини надделява. Като майка на 3 деца тя започва да се страхува.

"Искам да предпазя децата си. За някои може да звучи невероятно, но тази жена може би има деца. Нейните деца също може да имат деца. Ами ако едно от децата ми се влюби в братовчед си? Светът е толкова малък, не знаем какво може да ни предложи съдбата", споделя Креми.

Кремена има и наследствени болести. Има анемия, която тя определя като "нищо сериозно", но се опасява, че нещо друго може да се предаде в гените на децата й.

Майката на Кремена се казва Радка Иванова. Решението по делото, в което съдът издава разрешение на пълното й осиновяване, е единствената инфрмация, която момичето притежава, а тя е оскъдна. В него пише само името на биологичния родител и нейното първо име - Мария. Има я и датата на раждането - 5 септември 1987 година. В графата за баща е написна само една дума - неизвестен.

Радка се отказва от бебето си още в родилното. По информацията, която Креми има от майка си, жената е била на около 30 години и е родила бебето в седмия месец.

От 6 години Креми има въпроси. Тя иска да знае какво кара една майка да се откаже от детето си.

"Тя не е била малка, била е 30-годишна жена. Но ще ми донесе успокоение да разбера защо. Искам да знам какви са били причините й - може да е нямала средства, да е имала много деца, да съм била извънбрачно дете. Аз искам да знам, имам право да знам своя прозход! Имам право да знам какъв човек е майка ми", споделя още младата жена.

Креми не иска нищо от биологичната си майка. Не я вини. Осъзнава, че тя може никога да не пожелае да се срещне с нея, но някак се чувства длъжна да опита.

Представя си срещата им на ароматно кафе, където две зрели жени си казват някои истини. "Дори от чисто женско любопитство искам да знам как изглежда. Да я погледна в очите", казва Кремена.

"За мен е нямало място в живота й от самото начало, че от тук нататък ли ще има място за мен? Едва ли. Аз не държа на това място, аз има свое семейство, в което се чувствам много обичана", казва още младата майка.

Креми не знае как ще реагира, когато я види. Знае само, че няма да я прегърне. Защото за нея това е просто Радка. Една непозната жена, която има отговори на хилядите й въпроси.

"Аз не искам да й навредя. Да е жива и здрава, дай боже! Тя може би вече има семейство. Ако нейното семейство не знае за мен, аз не искам да объркам живота й. Просто искам да изпием по едно кафе, да си поговорим и всеки да стане и да поеме по своя път", споделя младата жена.

В момента Креми е в майчинство. Радва се на децата си и ги дарява с цялата си любов. Но чака. Чака да завърши своята приказка.

"За мен ще има щастлив край, когато я намеря. Моята биологична майка... за да получа отговорите, които вече 6 години търся..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase