Снимка: Dnes.bg
fallback

Санкцията за несвалена изтекла винетка е издаване на фиш в размер на 20 лв., обяви Николай Крушарски, инспектор от СДВР, във връзка със започналите полицейски акции в страната.

По думите му, несвалената изтекла винетка се формулира в закона като вид нарушение, тъй като затруднявала видимостта на водача.

По отношение на валидността на винетните стикери Крушарски уточни, че за да бъдат изрядни, водачите трябва да имат самия винетен стикер, залепен на десния долен ъгъл на предното стъкло, запазения касов бон от обекта, откъдето е закупен стикерът, а също и вторият отрязък от винетката, където се намира баркодът.

"Това са задължителните документи, които един водач трябва да носи в себе си", поясни той. 

Oще по темата

От 300 до 3000 лева пък е санкцията, която предвижда закона за водач без винетка, като за физическите лица е 300 лева.

Във връзка със зачестилите напоследък регистрирани случаи на счупени стъкла и откраднати винетки Крушарски заяви, че това е криминално престъпление.

"То трябва да бъде регистрирано от потърпевшите на тел 112, съответно след което оперативната група е необходимо да извърши оглед на автомобила, за да се задейства процедурата по издирване на крадеца", каза още инспекторът от СДВР пред "Фокус".

Николай Крушарски поясни, че акцията, която се провежда през последните дни не е насочена само към проверка за винетки, но и за цялостни нарушения на Закона за движение по пътищата.

"В момента следим за наличие на застраховка "Гражданска отговорност", правоспособност на водачите - като цяло за всяко едно регистрирано и извършвано нарушение на Закона за движение по пътищата", поясни той.

По думите му към момента проверените водачи на леки автомобили, физически лица, са много на брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Анонимен

преди 8 години

На фона на новите цвни на винеткитеstatii.troyan21/2016/02/blog-post_18.html

109

Анонимен

преди 8 години

Абе тия луди ли са вече или нас праят на луди. Една чанта документи вече трябва да носим . Лична карта, шофьорска книжка, талон на МПС, платен данък квитанция, винетка квитанция, отрязък от винетка, платен преглед документ, граяжданска застраховка квитанция. Да и ще ни глобят отгоре ,ако не си махнал старата винетка и гражданска. Стига с глобите те не пълнят хазната. Хванете пияните, наркоманите, бандюгите, крадците ... ако можите тогава ще си купя винетка.

108

Анонимен

преди 8 години

Като са опасни, що ги държим на стъклото, а не в жабката?

fallback